Seurakunta=Kristuksen ruumis ja Suuruutes äärellä :D

iphone4s 057Suuruutes Äärellä tapahtuma on finaalissa. Vastuunkantajatkin saattaa olla finaalissa, koska ite kukin on kaikesta huolimatta vaan ihminen. Mutta kaiken koetun jälkeen voin kiittää, ylistää ja palvoa Jeesusta, joka mahdollisti tämän tapahtuman. Suurin kunnia kuuluu ainoalle Jumalalle, jota me palvelemme. Hän ansaistee kaiken palvontamme, Jeesus olet korkein!

Tahdon sydämestäni kiittää Arttu Koskenrantaa, Kimmo ”Zico” Pollaria ja kaikkia, jotka palvelivat ylistyksessä. Sillä on sanoinkuvaamattoman suuri merkitys, kun yhdymme suullamme korottamaan Herraa. Tänä viikonloppuna koin parantavan Jumalan läsnäolon joka vapautti ihmisiä keskittymään Jeesukseen, pyytämään häntä elämänsä herraksi, antautumaan kokosydämisesti hänelle. En tiedä parempaa, kuin, että nuoret tekevät päätöksen panostaa Jumalasuhteeseen ihan kympillä ja rakastuvat Jumalan sanaan ja rukoukseen. Silloin he saavat voiman tunnustaa uskonsa koulussa, ottavat Jeesuksen mukaan myös kouluun, kuten pastori Mika Yrjölä kehotti lauantaina 😀 Uskon asiat eivät todellakaan ole yksityisasia, vaan saamme näyttää värimme ja tunnustaa maailmankaikkeuden kauneimman nimen, Jeesus. 

Tänään Seinäjoen Helluntaiseurakunta täyttyi todella mukavasti kaikenikäisistä, lapsista aina vaareihin saakka. ”Yksi iso perhe, eri mutsi, sama faija” räppäs joskus Immanuel 😀 Siitä on kyse. Rohkaisun ilmapiiri on käsittämätön voimavara kun rakennetaan tapahtumaa ja seurakuntaa. Sitä tekivät kaikki, siis aivan kaikki. Siksi itse koin tapahtuman todella helppona itselle organisoidessani Ritolan Tomin kanssa jätkien rukouspalvelua 🙂 

Kun tuleva johtava pastorimme Markku Tuppurainen pyysi tänään Jumalanpalveluksessa alle 30 vuotiaita nousemaan ylös, ja koulupastori Toni Kivistö johdatti seurakunnan siunaamaan heitä ja heti perään yli 30 vuotiaiden nousemaan vuorostaan ja vanhimmiston jäsenen Mika Pöntisen siunaamaan, koimme jotain todella tärkeetä: Vedämme viivan siihen, että sanomme ”ne ja ne toimii niin ja niin” kuten Markku sanoi. Nyt olemme yksi Kristuksen ruumis joka siunaa toisiaan. Tästä siunauksesta alkoi uusi aika Seinäjoen helluntaiseurakunnassa, niin uskon. 

Johannes 17:20-23

Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt. Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin me olemme yhtä – minä heissä, ja sinä minussa – että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niinkuin sinä olet minua rakastanut. 

Ajattele, että Jeesus meidän pelastajamme rukoili yli 2000 vuotta sitten meidän edestämme ja hän ei ole lopettanut rukoilemasta meidän edestämme, että uskovat päättävät rakastaa toinen toisiaan, niinkuin hän on esimerkin antanut. Tehdään ystäväni päätös rakastaa lähimmäisiämme. Silloin Jumalan virrat tuovat läpimurron tähän maahan. 

Seurakunta on Jumalan keksintö, yhteisö jossa rakastamme toisiamme. Huomaa, että israelilaisilla oli synagoga järjestelmä joka korvasi temppelin uhreineen tärkeimpänä uskonnolisen elämän ylläpitäjänä ja siitä tuli juutalaisyhteisöjen uskonnollisen, kasvatuksellisen ja yhteiskunnallisen elämän keskus. Se syntyi korvaamaan tuhoutuneen temppelin suurimman osan juutalaisista ollessa pakkosiirtolaisuudessa, sekä tarpeesta kokoontua yhteen ja rohkaistua muiden kanssa yhteisestä, isien uskosta. 

Seurakunnan tulee olla rohkaiseva, palava, ilosanomaa julistava uskovien yhteisö, jossa kaikilla on mahdollisuus kohdata lähimmäisiä ja Jumalaa, sekä palvella niillä lahjoilla, jotka Pyhä Henki jakaa. Seurakunta on perhe, jossa on kaiken ikäisiä Jumalan lapsia, joilla on sama Isä, ja kaikki ovat saman arvoisia ikään, sukupuoleen ja rotuun katsomatta. Kristus on seurakunnan pää, joka vahvistuu jokaisen nivelen ja jänteen kautta yhteiseksi hyödyksi. Käsi ei voi sanoa jaloille: ”en tarvitse teitä”. Tarvitaan kaikkia palvelemaan ja täyttämään oman paikkansa seurakunnassa. 

Jeesus rukoili, että seurakunta tunnetaan siitä, että kaikilla siihen kuuluvilla ihmisillä on keskinäinen rakkaus. Siitä meidät tunnistetaan Jeesuksen opetuslapsiksi. Se on Jumalan seurakunnan DNA, jota ilman olemme ainoastaan kuin mikä tahansa kerho. On täysin merkityksetöntä mihin yhteiskuntaluokkaan kuulumme, koska olemme yksi ruumis Kristuksessa Jeesuksessa. Jos jokin ruumiin osa kärsii, kaikki kärsivät sen kanssa ja jos joku ruumin osa iloisee, kaikki iloitsevat sen kanssa! 

On suurta Jumalan armoa, että saamme olla yksi iso perhe, jossa välittyy Jumalan armo kaikkia kohtaan! Yhteisössä on valtava voima, ja seurakunnan voima ja auktoriteetti perustuu Jeesuksen täydelliseen työhön ristillä, hänen kuolemaansa, yllsnousemiseensa joka vaikuttaa hänen kalliilla sovintoverellään ostamaansa joukkoon uskovia. Kukaan uskova ei pysty omassa voimassaan tekemään yhtään mitään, vaan olemme täysin riippuvaisia Jumalasta, niin kuin Jeesus sanoo: Ilman minua ette voi tehdä mitään.

Mitä me voisimme tehdä, jotta kokisimme seurakunnan rakkaaksi kaikenikäisille? Sen, että palvomme, rukoilemme, kokoonnumme yhdessä. Sen lisäksi pidämme ”rukousalttarimme” palavana ja tutkimme Raamattua säännöllisesti ja sovellamme sitä arjessamme. Kun rakastumme Jeesukseen, saamme halun viipyä hänen läsnäolossaan. Silloin loistamme kuin tähdet tämän ajan keskellä. Ole siunattu ystäväni! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 + 1 =