Rukouksesta

Rakastan kotiseurakuntaani ja sen pastoreita koko sydämestäni. Silti tiedostan, ettemme ole täydellinen seurakunta. Vaikka tahdomme kasvaa Jumalan tahdossa, olemme silti ihmisiä ja teemme paljon virheitä. Mutta asenne ratkaisee. Minulta on joskus tiedusteltu, mitä siellä Seinäjoen Helluntaiseurakunnassa tehdään oikein, kun ihmisiä tulee uskoon? Vastaan vajavaisen kokemukseni mukaan näin.

Rukoillaan paljon. Pastorit, työntekijät ja seurakuntalaiset viettävät aikaa Jumalan edessä, sekä yksin, että yhdessä. Seurakunnassa on rukouskokouksia paljon. Miten se on vaikuttanut minuun? Olen rakastunut rukoilemiseen syvemmin ja tiedän, että seuraavatkin sukupolvet tulevat rakastumaan rukoilemiseen, koska se on osa tämän seurakunnan DNA:ta. Ilman sitä seurakunta ei olisi se, mikä se on tänään.

Seinäjoen Helluntaiseurakunnan näkälausekehan on “Jumalan läsnäolon innoittama, lämminhenkinen ja palveleva seurakuntaperhe”.

Jos katsomme tätä näkylauseketta, voimme kai myöntää, että rukous sisältää kaiken edellä mainitun? Siinä vietetään aikaa Jumalan läsnäolossa ja innostutaan siitä lisää. Kun rukoilemme toisten puolesta, osoitamme lämminhenkisyyttä ja palvelevaa elämänasennetta. Silloin emme toimi itsekkäistä motiiveista, vaan tahdomme heidän parastaan.

1 Tessalonikalaiskirje 5:17

Rukoilkaa lakkaamatta.

”Ei ole mitään hengellistä työtä ilman rukousta” Näin rakas johtava pastorimme, Markku Tuppurainen, on sanonut. ”Ne voitot jotka otamme, on taisteltava ensin läpi Hengessä” hän on myös sanonut. Martti Kallionpää. Emerituspastori oli ja on varmasti edelleen rukouksen mies. Hänellä on ollut suuri vaikutus Jumalan armosta, millainen seurakunta tänään on. Kun seurakunnan johto on sitoutunut etsimään Jumalan tahtoa rukouksessa, myös seurakuntalaiset kasvavat siihen luonnostaan. Oma esimerkki on paras tapa edelleenkin johtaa.

Jeremia 29:11-14a

Sillä minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra. Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia – minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette minun luokseni ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. Silloin te etsitte minua ja löydätte minut, kun etsitte minua kaikesta sydämestänne. Minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra.

Nämä jakeet ovat pitemmän aikaa olleet minulle erittäin rakkaat. Vaikka ne alunperin on kohdennettu israelilaisille, myös jokainen hengellisen Israelin jäsen saa nämä omistaa. Huomatkaamme, että Jumalamme on varma siitä, mitä tässä ilmoittaa: Hän tuntee ajatuksensa ja todella tarkoittaa näitä: Kun saamme kokea elämässämme Jumalan rakkautta, iloa ja rauhaa, me uskallamme lähestyä häntä! Hän ei ole etäinen, vaan läheinen, kuten Isän tuleekin olla! Vaikka hän on suuri ja mahtava, joka hallitsee maailmankaikkeutta suvereenilla tavalla, hän silti rakastaa sinua ja minua!

Mikä seuraus tällä on suhteeseemme? Se, että uskaltaudumme tulla hänen läsnäoloonsa rohkeasti. Tulemme vuorovaikutussuhteeseen hänen kanssaan ja vuodatamme sydämemme hänelle ja hän meille. Kun vietämme aikaa hänen läsnäolossaan, huomaamme, että hän todellakin tahtoo tietää mitä tarvitsemme ja vastaa pyyntöihimme. Joskus toki huomaamme anovamme sellaista, mikä ei ole sopusoinnussa hänen ilmoitetun tahtonsa, Raamatun sanan, kanssa ja ymmärrämme myöhemmin miksemme saaneet sitä, mitä kuvittelimme parhaaksemme. Silloin kiitämme Isäämme, ettei hän kaikkea haluamaamme anna meille. Hän tuntee meidät, koska on luonut meidät.

Hänen lupauksensa on voimassa. Hän vakuuttaa sinulle, että kun vietät aikaa rukouksessa ja kiitoksessa hänen edessään, tulet näkemään hänen luotettavuutensa. Kun ymmärrät, että hän on sitoutunut Sanaansa, sinussa syttyy pyhä halu olla vuorovaikutuksessa hänen kanssaan entistä useammin. Huomaa, mitä hän sanoo: “Silloin te etsitte minua ja löydätte minut, kun etsitte minua kaikesta sydämestänne. Minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra”. Kyse on jälleen kerran kokonaisvaltaisesta antautumisesta hänen tahtoonsa. Se on yksinkertaisesti parasta meille ja opimme rakastamaan häntä syvemmin sen kautta.

  1. Pietarinkirje 5:6

Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallaan korottaisi teidät.

Rukous on alistumista Jumalan edessä tunnustamaan, että minä olen heikko ja tarvitsen sinua. Toki on mahdollista rukoilla väärälläkin asenteella, mutta jos niin toimimme, Pyhä Henki tulee näyttämään meille miksei homma toimi, kun kysymme sitä Herralta. Rukouksen tarkoitus on saada meidät näkemään Jumalan suuruus ja oma pienuutemme olosuhteita katsoessamme. Silloin alamme käsittämään, kuinka suuri Jumala todella on. Se saa aikaan terveen Jumalan pelon ja halun palvoa häntä.

Mainos

Kun meille toistetaan monta kertaa samaa mainosta tv:ssä, se jää pyörimään mieleemme. Kun menet kauppaan ja törmäät kyseiseen tuotteeseen, mieleesi palautuu mainosammattilaisten esittämä hieno kuva tuotteesta ja hetken mielijohteesta päädyt ostamaan sen. Teet mielestäsi järkevän ja perustellun hankinnan. Näin maailma pyörii.

Rukous

Kun opettelemme viettämään aikaa rukouksessa, mielemme uudistuu. Kun mielemme alkaa täyttymään Pyhän Hengen virvoittavasta vaikutuksesta, alamme muuttumaan Jeesuksen kaltaisiksi. Sen kautta myös Raamattu alkaa avautumaan, kun Pyhä Henki alkaa näyttämään, mitä hän tahtoo sinulle kertoa tällä jakeella, koska hän on inspiroinut Raamatun kirjoittajat. Kun alat elämään rukoillen ja Sanaa tutkien, aistit Pyhän Hengen johdatuksen tarkemmin aikaa myöten. Silloin tahdot elää Jumalan tahdossa ja huomaat, että sinut on tarkoitettu elämään tässä kutsumuksessa. Eli, sen sijaan, että antaisit mainosten viedä sinua mennen tullen, pysähdy ja kysy itseltäsi, voisinko erottaa päivittäin aikaa rukoilemiseen, jolloin voit juurtua syvästi Kristukseen?

Kun olet yhteydessä Jumalaan rukouksessa, alat muuttumaan Pyhän Hengen kautta sellaiseksi kuin Herra tahtoo. Vapaudut itsekkyydestä kun rukoilet toisten puolesta, johon Henki sinua kehottaa. Rakastut Herraan ja lähimmäisiin. Voitat aina, kun lähestyt Jumalaa ja hän lähestyy sinua! Älä usko saatanan valhetta, ettet jaksa tai osaa rukoilla. Sinä hengität ja puhut. Rukous on osa sinua, koska Henki asuu sinussa! Henki tahtoo rukoilla jatkuvasti!

Mitäpä jos pyytäisit taivaalliselta Isältäsi, että hän opettaisi sinua rukoilemaan. Kun vilpittömästä sydämestä pyydät tätä, tulet huomaamaan, kuinka Herra laskee Pyhän Henkensä kautta sydämellesi asioita, tilanteita ja ihmisiä, jossa voit osoittaa Jumalan rakkautta siunaamalla ja rukoilemalla. Jumalan runsasta siunausta alkavaan viikkoosi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 59 = 65