Hengellisestä kasvusta

Alttius Jumalan läsnäolon etsimiselle. Miksi se on tärkeetä? Eikö juuri siksi, ettei ole olemassa harmaata, neutraalia, aluetta hengellisessä maailmassa? Joko me kasvetaan Jeesukseen tai erkaannuumme hänestä ja maailma pääsee määrittelemään identiteettimme.

Johannes 15:1-5

Minä olen tosi viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri. Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii, ja jokaisen oksan, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, jotta se kantaisi runsaamman hedelmän. Te olette jo puhtaat sen sanan kautta, jonka olen teille puhunut. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei itsestään voi kantaa hedelmää, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, kantaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi tehdä mitään.

Mikä on sinun ja minun identeetti? Kuka voi sen määritellä? Identeettimme määrittelevät monesti ne ihmiset, jotka ovat lähellämme, joiden kanssa vietämme aikaa. Jos me vietämme aikaa Jumalan lähellä, hän saa määritellä sen. Meidän tahtotilamme tulisi näiden jakeiden valossa olla jatkuvasti yhteydessä viinipuuhun, Jeesukseen, koska emme voi tuottaa hedelmää ilman häntä.

Jos oksa irtoaa viinipuusta, se kuivettuu ja kuolee, mutta jos se pysyy siinä kiinni ja sitä hoidetaan puutarhurin toimesta, se alkaa tuottamaan ajan myötä hedelmää. Ymmärrämme varmaan, että Jumala, meidän puutarhurimme, tahtoo, että me kannamme hedelmää ja tuemme muidenkin oksien kasvua häneen. Jos me päätämme antautua täysillä hänen tahtonsa tekemiseen, se rohkaisee myös muita tekemään saman päätöksen! Meidän tehtävämme on ainostaan antautua kokosydämisesti Jeesukselle, siis viinipuuhun, silloin se elämä, joka viinipuussa virtaa, tulee myös oksiin! Eihän yksikään oksa voi itsessään kasvaa, vaan sen kasvu tai kuolema johtuu yhteydestä puuhun.

Tämä rukous tai paremminkin julistus, joka on myös Nortwind Collectiven taivas keskellämme levyllä nimellä ”Pyhä Henki tulee” on sydämeni murtanut monia kertoja. Se kuvastaa sitä intohimoa, jota nuori, nouseva sukupolvi, huutaa sydämestään. Olkoon se kaikkien uskovien sydämestä nouseva tahtotila!

”Pyhä Henki tulee/Murtamaan muurimme/Pyhä Henki tulee/Taivas keskellämme/Pyhä Henki tulee/Murtamaan muurimme /Pyhä Henki tulee/Taivas keskellämme

Isä meidän, taivas huutaa kunniaas/Täytä meidät ylistykselläs, voimallas/Kuulla saamme kun taivaan ääni valtaa maan/Kun taivas maata koskettaa/Isä meidän, taivas huutaa kunniaas/Täytä meidät ylistykselläs, voimallas/Kuulla saamme kun taivaan ääni valtaa maan/Kun taivas maata koskettaa

Mä löysin susta sen/Sen mitä kadotin, puuttuvan palasen/Niin kai vois sanoo sen/Sä oot enemmän kuin mitä mä nään/Oot enemmän ku mitä tajuun sisällä pään/Siks tänään, tänään/ja mä tunnen tän tuulen,/sä kutsut, mä kuulen ja mä tulen Sun luo/ja mä tulen Sun luo koska Sä tulit mun luo/Annoit Sun kruunusi/Tulit tomuksi maan/vaan sen takii että rikotun astian omaks saat/Saat mut omistaa/Mä haluun olla vaan Sun/Saanko todistaa, Sä pesit sydämen mun/Enkä mä vaihtais pois päivääkään/Ilman sua ei oo onnee tääl/Kaikki entinen taakse jää/Me ollaan ruumis, Sä oot pää/Taivas on tääl/Taivas on tääl

Pyhä Henki tulee/Murtamaan muurimme/Pyhä Henki tulee/Taivas keskellämme

Herra Jeesus, nimeäs korotamme/Kirkkautesi ravistelee maatamme/Tahdomme nähdä valtakuntas päällä maan/Herätyksen alkavan/Pyhä Henki tulee/Murtamaan muurimme/Pyhä Henki tulee/Taivas keskellämme/Pyhä Henki tulee/Murtamaan muurimme/Pyhä Henki tulee

Taivas keskellämme/Pyhä Henki, me huudetaan/Sytytä nää soihdut, sytytä tää maa/Pyhä Henki, me huudetaan/Anna taivaan täällä maata koskettaa/Pyhä Henki tulee/Murtamaan muurimme/Pyhä Henki tulee/Taivas keskellämme/Pyhä Henki tulee/Murtamaan muurimme/Pyhä Henki tulee/Taivas keskellämme”

Ymmäränkö minä ja ymmärrätkö sinä, että jokainen uskova on tahtomattaankin esimerkki maailmassa eläville Jeesuksesta? Meillä on vastuu siitä, miten elämme uskoamme todeksi. Ari Roclin sanoi joskus osuvasti ajatuksen, että sinä voit olla paras ihminen kertomaan ilosanoman Jeesuksesta lähimäisellesi. Ei ole todellakaan aina helppoa elää uskoa todeksi käytännössä, ja siksikin on hyvä opetella olemaan läpinäkyvä ihmisille kertomalla, että minäkin teen virheitä. Mutta tahtotila on se, että minä tahdon elää Jumalan tahtomalla tavalla, enkä esimerkiksi tahallani tahdo loukata ihmisiä, joita rakastan.

Jumala on armossaan puhdistanut minua itsekkyydestä, ja varmasti sillä saralla Herralla on vielä työmaata edelleenkin. Muutamia vuosia sitten ihmettelin, kun Raamatun tutkiminen ja soveltaminen elämääni ei ollut prioriteettijärjestyksessä oikealla paikalla. Syy tähän oli yksinkertainen: koska en ollut sitoutunut tutkimaan Sanaa säännöllisesti, siis päivittäin, se ei päässyt vaikuttamaan sydämeeni ja sitä kautta päätöksiini. Silloin muut asiat olivat rakkaampia minulle, kunnes näin tämän lihallisuuden hedelmän tulokset: aloin erkaantua uskovien vaikutuksesta pikku hiljaa. Kun aloin huomata sen, huusin Herran puoleen, etten tahtonut enää elää sillä tavalla. Meni vielä monta kuukautta, kunnes elämäni alkoi tervehtymään hiljalleen. Herra vastasi rukoukseeni ja aloin nauttimaan Sanan tutkimisesta.

En ikinä kirjoittaisi tätä tekstiä sinulle, ellen olisi tehnyt parannusta synneistä ja väärästä arvojärjestyksestä. Kotiseurakunnassani sanottiin pari viikkoa sitten tällainen ajatus: Se mikä on sinulle arvokasta, sen kanssa vietät eniten aikaa. Mikä meille jokaiselle on tärkeää? Onko Jumala elämämme Herra? Tiedän, että olemme vasta matkalla ja tulen tekemään syntiä, mutta tahdon tehdä aina parannusta ja hyljätä synnin, etten loukkaisi itseäni ja muita. Tahtotilan tulisi siis olla sellainen, että minä tahdon kasvaa Hengen hedelmää: rakkautta, iloa, rauhaa, olla kärsivällinen jne. Silloin ihmiset näkisivät, että olen muuttunut. Ja he alkaisivat ymmärtämään, että kun he keskustelevat kanssani, että muutos on mahdollinen heillekin Jeesuksen ansiosta. Tahdotko sinäkin olla historian tekijä Jeesuksen kanssa? Runsasta Jumalan siunausta elämääsi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 50 = 57