Kiitollisuudesta

Kiitollisuus on asenne jonka voimme valita silloinkin, kun olosuhteet eivät näytä positiivisilta. Se on myös kyky nähdä asiat eri tavalla, kuin negatiivisesta tai pessimistisestä näkökulmasta. Kiitollisuus on valittu toimintatapa, joka heijastuu kasvoiltasi ja kielen käytöstäsi. Se ilmenee, kun näet lähimmäisessäsi jotain positiivista ja sanot sen hänelle ääneen. Voimme harjoitella sitä, kuten Jumalan mielen mukainen mies Daavid teki:

Psalmi 103:1-5
Ylistä Herraa, minun sieluni, ja kaikki mitä minussa on, ylistä hänen pyhää nimeään. Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt. Hän antaa anteeksi kaikki syntini ja parantaa kaikki sairauteni. Hän päästää minut kuoleman otteesta ja seppelöi minut armolla ja rakkaudella. Hän ravitsee minut aina hyvyydellään, ja minä elvyn nuoreksi, niin kuin kotka.

Daavid teki päätöksen ylistää Jumalaa. Hän päätti osoittaa kiitollisuutta ja ylistävää asennetta häntä kohtaan koko olemuksellaan. Kun kiitän Herraa, sielu jossa tunteet ovat, alkaa muistamaan, mitä hyvää Herra on jo tähän mennessä tehnyt. Herran vertaista ei ole! Kuka muu voi antaa syntimme anteeksi, parantaa sisäisistä ja fyysisistä sairauksista ja haavoista? Kuka muu voi päästää kuoleman pelosta ja osoittaa täydellistä armoa ja rakkautta?

Daavid oli rukouksen mies ja tiesi sydämessään, että Herra tahtoi viettää aikaa hänen kanssaan. Hän ymmärsi, että vaikkei hänestä aina tuntunut siltä, hänellä oli aina erittäin hyvä syy palvoa Herraansa. Vanha luontomme, joka on yhteistyössä sielunvihollisen kanssa, täytyy nujertaa, jotta se ei hallitsisi elämäämme. Mitä tarkoitan tässä yhteydessä? Sitä, että päätämme alkaa määrätietoisesti kiittämään Jumalaa siitä mitä hän on jo meille antanut! Kuinka helposti mielemme himoitsee kaikkea lisää, siihen tämän päivän yhteiskunta on rakennettu: materialistiseen elämäntapaan. Siis jos menet kauppaan, siellä on kaikkia tuotteita röykkiöittäin ja silmäsi vaeltelee niissä ja huomaat poistuessasi kaupasta, että tulipa ostettua paljon kaikenlaista, mitä et suunnitellut ostavasi.

Jumalan lapsina meidän tulisi osoittaa suurta arvostusta Herraa kohtaan ja ymmärtää, ettei mikään muu asia voi täyttää syvimpiä tarpeitamme, paitsi suhteemme Herraamme. Emme oikeasti tarvitse kaikkea tavaraa jatkuvasti lisää, vaan tarvitsemme uuden näkökulman Jumalasuhteeseemme. Opetellaan olemaan kiitollisia siitä, mitä Herra on meille antanut ja osoitetaan palvontaamme häntä kohtaan säännöllisesti, silloin muut aikavarkaat eivät vie päätämme sinne ja tänne, vaan voimme kasvaa terveeseen suhteeseen Jumalamme kanssa.

Joskus Jumalan täytyy sallia elämäämme jotain vastoinkäymisiä, jotta nöyrtyisimme. En todellakaan tarkoita, että Jumala rankaisee uuden liiton uskovia kärsimyksillä, vaan sitä, että hän muistuttaa meitä armossaan, että hän tahtoo olla jatkuvasti elämämme keskipiste ja kaikkien tarpeidemme täyttäjä. Jos korjaamme suuntaamme kohti häntä, kaikki asiat vaikuttavat meidän parhaaksemme, jotka rakastamme häntä (Room. 8:28). Silloin kärsimykset jotka kuuluvat elämäämme täällä maan päällä, vaikuttavat hyvää hedelmää jumalasuhteellemme, emmekä ole niin itsekkäitä enää sen jälkeen. Herran tarkoitusperät ovat vain ja ainoastaan hyvät meitä kohtaan (Jer. 29:11).

Mikä seuraus sitten sillä on, että me alamme löytää oikean suhteen Jumalamme kanssa?

Psalmi 103:11-13

Sillä niin korkealla kuin taivas on maan yllä, niin voimallinen on hänen armonsa niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät. Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme. Niin kuin isä armahtaa lapsiaan, niin Herrakin armahtaa niitä, jotka häntä pelkäävät.

Kun olemme kokeneet suurta Jumalan armoa ja rakkautta, seuraus siitä on, että me rakastumme Jeesukseen. Pyhä Henki valaisee sydämellemme, kuinka kovan hinnan Jeesus maksoi sinusta ja minusta, ja kuinka paljon hän rakastaa edelleen. Silloin alamme käsittämään, kuinka suuri Jumalamme todellisuudessa on. Ihmisillä jotka eivät usko, ei ole likimainkaan käsitystä kuinka suuri ja pyhä hän on. Sen sijaan uskovien tulisi oppia ymmärtämään ja näkemään, kuinka kunnioitettava Herramme onkaan. Miksi?

Siksi, että saisimme Daavidin näkökulman elämäämme. Jos emme opi kunnioittamaan Herraa, emme pääse häntä lähelle. Jos opettelemme sitä, pääsemme todella läheiseen suhteeseen hänen kanssaan, koska hän on säästänyt syvän, erittäin intiimin suhteen niille, jotka ymmärtävät sekä hänen suuren armonsa, että toisen tärkeän ominaispiirteen itsestään, hänen pyhyytensä. Silloin tahtotilamme on, miten voisin kunnioittaa elämälläni kuningasten Kuningasta syvemmin? Jumalan pelko on avain syvempään suhteeseen, koska silloin hän saa jakamattoman huomiomme.

Se heijastuu myös siinä, että kun lankeamme syntiin, tahdomme tehdä heti parannusta ja tahdomme alistua hänen suunnitelmaansa. Tiedän tämän omakohtaisesti. Kun olin noin 13 vuotias, sain profetian, jossa kerrottiin, että saan julistaa ilosanomaa Jeesuksesta, mutta sitä edeltää suuret koettelemukset. Itkin silloin syvästi, että ”Herra miksi minun täytyy kohdata suuret koettelemukset, ennen kuin voin palvella sinua?” Tänä päivänä olen kiitollinen siitä, että sanoman välittäjä ei muokannut Jumalan viestiä, jättäen osan siitä tuomatta, koska olisin helposti voinut vihastua, kantaa kaunaa, katkeroitua ja lopulta hyljätä uskoni, ellen olisi hyväksynyt myös sitä, että kutsumusta tullaan koettelemaan.

Jumala on opettanut minulle Isän rakkautta ja suurta armoaan, mutta yhtälailla Herran pelkoa viimeisten vuosien aikana, erityisesti Seinäjoella asuessani. Ilman näitä molempia, olisin voinut eksyä pois tieltä. En todellakaan tiedä missä olen esimerkiksi seitsemän vuoden päästä, mutta sen tiedän, että kun päätän ylistää, palvoa ja kunnioittaa koko elämälläni Jumalaa, hän johdattaa minua varmasti kohti uusia seikkailuja.

Olen kiitollinen siitä, että saan tänään rohkaista jokaista lukijaa elämään kokonaisvaltaisesti Jumalalle, silloin hänen runsaat siunauksensa tulevat virtana elämäämme. Herra ei ole luvannut meille helppoa elämää, mutta hän on luvannut olla joka päivä kanssamme ja hän tahtoo, että opimme rakastamaan häntä syvästi. Ei vain rakastamaan, vaan myös tottelemaan, kun hän laskee sydämellemme ajatuksia joita meidän tulee tehdä ja tuottaa kunniaa hänen nimelleen. Nöyryys kulkee käsikädessä kiitollisuuden, palvonnan ja aidon kunnioituksen kanssa. Ole siunattu Jeesuksen nimessä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 48 = 53