Täydellinen taivaallinen Isämme

Olen toisinaan katsonut MacGyverin jaksoja ja viime viikolla törmäsin sellaiseen osaan, jossa oli nuori poika ja hänen isänsä, jolle vasta tovi ennen tapaamista selvisi tämä asia. Kohtaaminen herkisti minua kovasti, kun poika kysyi kaksi merkittävää kysymystä: “oletko sinä isäni?” ja “rakastatko minua?”

Moni ymmärtää ja hyväksyy, että isäsuhde määrittää paljon, miten oma identiteettimme muodostuu. Siksi nuo kaksi kysymystä ovat niin tärkeitä. Itselläni ei ollut henkilökohtaista suhdetta biologiseen isääni. Tarkoitan, ettei minulla ole muistoja lapsuudesta hänen kanssaan, koska olin alle kaksi vuotias kun vanhempani erosivat. Tämä on luonnollisesti vaikuttanut itsetuntooni paljon. Olin lapsena arka, koska perusturvallisuuteni järkkyi silloin, kun tarvitsin sitä paljon. Siihen päälle kun laski änkytyksen ja myöhemmin koulukiusaamisen, elämäni voisi olla jotain kamalaa, ellei taivaallinen Isäni olisi saanut tulla elämäni herraksi alta kymmen vuotiaana ja alkaa hiljakseen eheyttämään minua.

Kuka voi olla täydellinen isä? Ainoastaan taivaallinen Isämme.

Roomalaiskirje 8:12-17

Olemme siis velkaa, veljet, mutta emme lihalle elääksemme lihan mukaan, sillä jos te elätte lihan mukaan, teidän on kuoltava, mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää. Kaikki, joita Jumalan Henki johdattaa, ovat Jumalan lapsia. Te ette ole saaneet orjuuden henkeä elääksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden Hengen, jossa me huudamme: ”Abba! Isä!” Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia. Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä ja perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.

Ensimmäinen asia mikä nousee tästä jaejaksosta on se, ettei meillä Jumalan lapsilla pitäisi olla halua enää elää lihallisen, vanhan luontomme haluamalla tavalla. Sen sijaan jos olemme kokeneet uudestisyntymän ihmeen elämässämme, Pyhä Henki on muuttanut sydämeemme asumaan ja meidän tehtävämme on antaa hänen johtaa elämäämme Jumalan tahdossa vaeltamiseen kaikilla elämämme osa-alueilla, koska taivaallinen Isämme on armossaan ostanut meidät vapaiksi synnin orjuudesta Poikansa kalliilla verellä ja hän omistaa meidät.

Jae 14 määrittelee, että ne jotka ovat todellisia, aitoja Jumalan lapsia, antavat Hengen johtaa heitä. Tämä on erittäin tärkeää, koska jos emme antaudu Hengelle alamaisiksi, silloin paholainen pääsee valehtelemaan ja johtamaan meidät harhaan. Ei ole olemassa harmaata aluetta hengellisessä todellisuudessa: joko me palvelemme Jumalaa tai paholaista. Harmi kyllä, lihamme on asettunut jo valmiiksi paholaisen puolelle, ja siksi meidän täytyy päättää alistua Jumalan alaisuuteen ja pyytää Pyhää Henkeä opettamaan meitä elämään siinä.

”Te ette ole saaneet orjuuden henkeä elääksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden Hengen, jossa me huudamme: ”Abba! Isä!”

Tämä jae on lohduttanut minua usein, koska se ilmaisee taivaallisen Isämme suuren rakkauden! Hän on tarkoittanut meidät nauttimaan yhteydestään hänen kanssaan Pyhän Hengen kautta. Muista, että Pyhä Henki toimii aina täydellisessä yhteistyössä Isän ja Pojan kanssa. Roomalaiskirje 5:5 sanoo: ”Mutta toivo ei tuota pettymystä, sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.” Toisin sanoen: Kun nautimme suhteestamme taivaalliseen Isäämme ja koemme hänen läsnäolonsa, pelko ja kaikenlaiset kahleet murtuvat. Paholaisen yksi strategia on saada meidät ensin epäilemään Isän rakkautta, koska olemme niin monesti epäonnistuneet ja tehneet syntiä ajatuksin ja teoin. Mutta kun Pyhä Henki saa muistuttaa meille Isän uskollisuudesta ja siitä ihanasta faktasta, että Herra on armollinen niille jotka tahtovat elää läpinäkyvää elämää ja katuvat lankeemuksiaan, saamme täyttyä ilolla, rauhalla ja Jumalan rakkaudella! Silloin tuo rakkaussuhde Isän kanssa syvenee.

”Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia. Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä ja perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.”

Koska Pyhä Henki asuu meissä, se muistuttaa mikä on todellinen identiteettimme, meidän on vain virittäydyttävä oikealle taajuudelle, hiljennettävä sydämemme kaikista muista äänistä ja opeteltava erottamaan hänen äänensä. Silloin saamme myös muistutuksen siitä, että olemme Kristuksen kanssa kanssaperillisiä hänen ansiostaan! Perkele yrittää saada meidät pois tältä pohjalta, jotta emme omaksuisi oikeaa asemaamme ja kertoisi siitä myös muille. Vaikka saamme kerran periä taivaan valtakunnan, tie sinne ei ole aina helppo. Kohtaamme haasteita ja kun muistutamme vaikeinakin hetkinä itseämme, että olemme ihan oikealla tiellä, koska Pyhä Henki on oppaamme joka ei johdata ikinä harhaan, voimme opetella tyyneyttä käytännössä.

Tahdotko muuttua päivittäin enemmän empaattiseksi ihmiseksi? Vietä aikaa ihmisten lähellä, jotka rakastavat Herraa. Nauti hetkistä, jolloin olet kahdestaan taivaallisen Isäsi kanssa. Opettele sitä. Muutos vie aikaa, mutta se todella on sen arvoista! Kun rakastut hetkiin jossa vietät aikaa Isäsi suloisessa, rakkaudellisessa läsnäolossa muutut aina positiivisemmaksi, iloisemmaksi ja huomaat pysyväsi tyynenä vaikeissakin olosuhteissa.

Muista, että ennen kuin Jeesus meni Jerusalemiin kuolemaan jokaisen ihmisen puolesta hän vietti monta yötä Isänsä kanssa. Uskallan väittää, ettei hän olisi jaksanut kantaa ja sovittaa syntejämme, ellei hän olisi saanut valtavasti rohkaisua suoraan Isältään. Jos koet stressiä tule taivaan Isän luo. Hän tahtoo sinun parastasi! Hän tahtoo opettaa sinulle, ettet tarvitse muuta kuin hänet! Liian monesti haemme tukea ensin lähimmäisiltämme, puhumme ja puhumme. Se ei todellakaan ole väärin, että puramme sydäntämme ystävillemme, mutta Jumala tahtoo todella olla sinun paras ystäväsi, jonka puoleen käännyt aina ensimmäisenä. Silloin opit luottamaan häneen, joka on aina luotettava.

Oletko huomannut, että joudut silloin tällöin pettymään ihmisiin? Taivaan Isään sinun ei tarvitse koskaan pettyä! Olet hänen lapsensa ja hän on täydellinen isä! Jos laitamme luottamuksemme häneen, vuodatamme sydämemme ensin hänelle ja saamme hänen näkökulmansa tilanteeseen emmekä masennu 🙂

Kun opit vastaanottamaan hänen valtavaa rakkauttaan, jota Pyhä Henki vuodattaa sinuun luonnollinen seuraus tästä on halu ja tahto kunnioittaa ja totella häntä. Tahtotila kuunnella tarkasti, mitä rakkaalla ystävällä on asiaa. Sen jälkeen kunnioitus saa aikaan halun oppia lisää tuntemaan häntä, hänen oman ilmoituksensa, Raamatun kautta, koska hän on sitoutunut omaan Sanaansa, etkä opi muuten hänen periaatteitaan, jotka tuovat elämän sinulle.

Voit oppia yhden periaatteen, josta rakas pastorini Pekka Perho puhui viikko sitten Live jumalanpalveluksessa. Hän puhui Naemanista (2 Kuningasten kirja 5:1-14), jonka täytyi olla kuuliainen profeetta Elisan sanalle ja peseytyä seitsemän kertaa Jordanissa parantuakseen spitaalista. Ilman, että hän olisi täsmälleen noudattanut profeetan ohjeita, hän ei olisi parantunut. Kun alamme näkemään taivaallisen Isämme todellisen luonnon, joka on aina rakastava ja armahtava, mutta myös pyhä ja oikeamielinen, opimme tekemään niin kuin hän sanoo, emmekä ala soveltamaan niitä oman mielemme mukaan. Rukoilen, että tämä kirjoitus saisi meidät antautumaan sataprosenttisesti Jumalalle, jolla on paras suunnitelma elämällämme. Ole siunattu Jeesuksen nimessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 45 = 50