Kun me rukoilemme…

Matteus 6:5-6

Kun rukoilette, älkää olko niin kuin tekopyhät. He asettuvat mielellään rukoilemaan synagogiin ja katujen kulmiin, jotta ihmiset näkisivät heidät. Totisesti minä sanon teille: he ovat jo palkkansa saaneet. Mutta kun sinä rukoilet, mene kammioosi, sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka salassa näkee, palkitsee sinut.

Huomaamme, että näissä kahdessa jakeessa Jeesus opettaa meille erittäin tärkeän periaatteen: Meidän motiivimme rukoilla ei tulisi olla se, että ihmiset kuulevat ja näkevät meidät. Jos rukoilemme tästä motiivista, se kertoo karua kieltä. Sen sijaan meidän tulisi viettää aikaa rukoillen Isää kahdestaan hänen kanssaan, unohtaen muut ihmiset ja keskittyä häneen.

Emme edes ymmärrä, miten radikaalia Jeesuksen aikana oli sanoa Jumalaa Isäksi. Se oli pöyristyttävää, koska edes Jumalan nimeä ei saanut lausua ääneen. Ja nyt Jeesus kutsuu Jumalaa Isäksi ja kehottaa omiaan rukoilemaan häntä! Taas kerran huomaamme, kuinka läheinen suhde Jeesuksella oli Isään ja hän tahtoi, että rukous kumpuaisi rakkaussuhteesta häneen ja kokisimme hänen Isän rakkautensa! Lopuksi Jeesus paljastaa, että kun rukoilemme, Isä palkitsee meidät. Kun rukoilemme hänen tahtonsa mukaisesti, rukouksemme kuullaan ja se muuttaa asioita ja täyttää tarpeemme.

Matteus 6:7-8

Kun rukoilette, älkää hokeko tyhjää niin kuin pakanat, jotka luulevat tulevansa kuulluiksi monisanaisuutensa tähden. Älkää siis olko heidän kaltaisiaan. Teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennen kuin häneltä anottekaan.

On erittäin lohduttavaa, että Pyhä Henki asuu jokaisessa Jumalan lapsessa. Meidän ei tarvitse opetella rukoilemaan täydellisiä lauseita, vaan voimme vuodattaa sydämemme Herralle. Pyhä Henki tulee opettamaan meitä, mitä ja miten rukoilla. Hän tahtoo johtaa rukoustamme, jotta Jumalan valtakunta voi kasvaa! Rukous on siis linkki, jonka kautta Herra puhuu meille Henkensä kautta. Hän tahtoo opettaa meitä rukoilemaan lähimmäistemme puolesta vilpittömästi.

Miksi Jeesus opettaa meitä rukoilemaan? Siksi, että rukous muuttaa meitä. Hän tahtoo kasvattaa meitä Jumalan kaltaisiksi, jotta nekin, jotka eivät vielä usko, tulisivat tuntemaan Taivaallisen Isämme. Oma prosessini on ollut pitkä, mutta olen vuosien aikana oppinut olemaan avoin Pyhälle Hengelle. Tarkoitan, että kun siunaan rakkaitani, Pyhä Henki näyttää minulle toisinaan kuvia tai huomaan rukoilevani jotain, mitä en suunnitellut. Kun jaan sanoman tai kuvan ystävälleni, se rohkaisee häntä. Näin Herra saa armossaan käyttää omiaan, kun vain antaudumme rukoukseen ja tahdomme olla avoimia hänelle.

1.Kor. 2:11-12

Kuka muu tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Kukaan ei myöskään tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, jotta tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut.

Kiitos Jumalalle, että Pyhä Henki tuntee hänet täysin! Ja kun rukoilemme, Isä vuodattaa sydäntään meihin. Kun rukoilemme ja käytämme armolahjoja, Herra toimii armossaan kauttamme ja opettaa, millainen hän on! Pyhä Henki tahtoo opettaa meitä käyttämään armolahjoja Jumalan kunniaksi ja osoittamaan, sen kautta, että meidän Jumalamme on todellinen ja täynnä armoa ja rakkautta.

Rukous on linkki Jeesuksen ja uskovan välillä. Sen kautta Jeesus muuttaa meitä: ajatusmaailmamme, tapamme ja asennoitumisemme pyhittyvät. Siksi se on elintärkeä kanava, jota Jumala tahtoo käyttää! Antaudu siihen, kun näet pieniä tai suurempia haasteita. Kun huomaat toimivasi lihallisesti, esim. kylväen pahoja sanoja, anna Pyhän Hengen näyttää ne sinulle ja antaudu hänen johdettavakseen päivittäin, silloin alat huomaan ihmisten ainutlaatuisuuden ja voit alkaa siunaamaan heitä riippumatta siitä, ansaitsevatko he sitä tai eivät.

Rukouselämän aktivointi saa meidät rakastumaan Jeesukseen ja luonnollisesti myös hänen Sanaansa, koska hän puhuu sen kautta. Rukouksen kautta Sana alkaa elämään meille ihan uudella tavalla. Siksi itse aina ennen kuin tutkin Raamattua, pyydän Pyhää Henkeä avaamaan hengelliset silmäni, jotta näkisin, ymmärtäisin ja soveltaisin sitä elämässäni. Raamatusta tulee silloin todella rakas ja elämämme perusta.

Herra tahtoo kasvattaa omiaan, jotta heijastaisimme häntä tähän kylmään ja rakkaudettomaan maailmaan, jossa on paljon masentuneita ja toivottomia. Kun sinä ja minä vietämme aikaa Jumalan läsnäolossa, hän muuttaa meitä ja alamme loistamaan häntä kirkkaasti. Kun elät arjen keskellä ja olet voimaantunut ”salaisessa piilopaikassa”, ihmiset huomaavat sen. He alkavat kysymään ilosi ja positiivisuutesi syytä. Silloin tehtäväsi on tunnustaa, että se tulee Jumalalta. Ihmiset alkavat kadehtimaan sinua, koska sinulla on selkeästi jotain, mitä heillä ei ole. Voit kulkea heidän rinnallaan ja kertoa, että heilläkin on sama mahdollisuus kuin sinullakin tulla rakastavan Isän lähelle ja antaa elämä hänelle. Meidän ei tarvitse olla superevankelistoja, vaan ihan omia itsejämme ja luottaa, että Herra tekee työtään lähimmäistemme elämässä! Ole siunattu Jeesuksen nimessä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 47 = 52