Annanko Raamatun valaista elämäni?

Psalmi 119:9-12

Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että noudattaa sinun sanaasi. Minä etsin sinua koko sydämestäni. Älä salli minun eksyä sinun käskyistäsi. Olen kätkenyt sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan. Siunattu olet, sinä Herra! Opeta minulle lakisi.

Nämä muutamat jakeet paljastavat jotain merkittävää, se antaa avaimen jokaiselle Jumalan lapselle elää lähellä Jumalaa. Jokaisen oma päätös sitten on, tahdommeko vaeltaa tätä tietä suoraan. Jos sinä ja minä päätämme seurata Jumalaa kokosydämisesti, siihen liittyy aina Raamatun tutkimisen arvon tunnustaminen ja soveltaminen jokapäiväisessä elämässämme. Psalmi 119 keskittyy siihen, että sinä ja minä ymmärtäisimme, kuinka tärkeää on pitää kiinni Jumalan omasta Sanasta peräänantamattomasti.

Jae yhdeksän kysyy meitä monesti askarruttavan kysymyksen ja antaa suoran vastauksen. Kuvittelin joskus nuorempana, että riittää hyvin, jos käyn uskollisesti seurakunnan tilaisuuksissa enkä kiroile. Jossain vaiheessa huomasin, ettei hengellinen elämäni näillä keinoilla vahvistunut, varsinkin, kun muun ajan käytin esimerkiksi musiikin ja elokuvien katsomiseen. Hengen hedelmä ei kasva ilmaiseksi, se vaatii oikeaa työtä. Jos minä ruokin lihallista luontoani, joudun niittämään sitä tulevaisuudessa, mutta jos teen Jumalan mielenmukaisen päätöksen tutkia Sanaa ja etsiä hänen kasvojaan päivittäin, hengellinen ihminen sisälläni vahvistuu.

Jos siis tahdomme vaeltaa puhtaina, kasvaen pyhityksessä kohti Jeesusta, meidän on annettava Jumalan Sanan näyttää meille, missä olemme horjahtaneet ja puhdistua Jeesuksen verellä ja pyytää, että Herra opettaa meitä vaeltamaan viisaasti jatkossa. Nöyryys yhdessä syvän kunnioituksen kanssa Jumalasuhteessamme kasvattaa meitä oikeaan mielenlaatuun.

”Minä etsin sinua koko sydämestäni. Älä salli minun eksyä sinun käskyistäsi.”

Jae 10 jatkaa samaa ajatusta, kuin edellinen jae. Kun me ymmärrämme, että lihamme on heikko, emmekä voi omin voimin noudattaa Jumalan sanaa ja hänen tahtoaan, se saa meidät kääntymään oikeaan suuntaan: Jumalan puoleen! Sitähän rakastava Isämme odottaa ja toivoo, että pyydämme aidosti, saamme halun ja tahdon pitää kiinni hänen sanastaan ja olla kuuliaisia sille. Paholainenhan pyrkii saamaan meidät eksymään pois Jumalan sanasta, ja astumaan sen jälkeen harhaan, kuunnellen hänen valheitaan.

”Olen kätkenyt sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan.”

Jae 11 osuukin aivan ytimeen: Jotta osaamme vastustaa paholaisen valheita, meidän tulee olla vahvoja Raamatun tuntemisessa ja tunnistaa ja hyljätä ne. Siihen mielestäni viittaa tuo sana ”kätkenyt”, se kaivetaan esiin heti, kun sitä tarvitaan. Ja kun opimme tuntemaan ja muistamaan, mitä Herramme on sanonut, emme tahdo elää synnissä, vaan pyhityksessä.

”Siunattu olet sinä, Herra! Opeta minulle lakisi.”

Kun näin Herra rakastaen opettaa meitä pistämään muistiin ja soveltamaan oppimaamme, se saa meidät palvomaan häntä ja janoamaan lisää hänen totuuksiaan. Tiedätkö mitä silloin tapahtuu? Se, että me tahdomme kertoa oppimiamme asioita lähimmäisillemme ja rohkaista heitä kasvamaan uskossaan vahvoiksi! Sitähän Herramme toivookin, jotta seurakunnat olisivat täynnä hänen lapsiaan, jotka rakastavat hänen sanaansa, soveltavat sitä ja rohkaisevat muita ja yhdessä syttyvät rakkaussuhteesta Jumalaan!

Pari ajatusta, jotka nousivat mieleeni aiemmin, kun mietin näitä jakeita ovat seuraavat: Raamattu paljastaa Jumalan olemuksen ja meidän syntisyytemme. Siksi me rakastumme häneen kokosydämisesti, kun annamme luvan Pyhälle Hengelle paljastaa meille koko totuuden.

Heprealaiskirje 4:12

Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka. Se tunkee läpi, kunnes erottaa sielun ja hengen, nivelet ja ytimet ja tuomitsee sydämen ajatukset ja aikeet.

Suostunko, että Jumalan sana valaisee minut? Myös ne pimeimmätkin puoleni? Ja kun valo on paljastanut turmeltuneisuuteni, antaudunko sydämestäni muutosprosessiin, jossa Herra alkaa työstämään elämäni jokaista osa-aluetta, jossa muutun Jeesuksen kaltaiseksi? Herra ei pakota meitä, vaan odottaa, että sinä ja minä tahdomme antautua siihen vapaaehtoisesti.

Miksi Jumalan sanan tunteminen on niin tärkeää? Tää jae nousi yksi aamu sydämelleni:

Matteus 22:29

Jeesus vastasi heille: ”Te olette eksyksissä, koska ette tunne Kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

Nämä sanat Jeesus sanoi saddukeuksille, jotka eivät uskoneet ylösnousemukseen. He olivat eksyksissä, koska eivät uskoneet Jumalaan. Mutta uskallan soveltaa tätä jaetta tässä asiayhteydessä. Avainsana on tunteminen. Moni voi sanoa, uskovansa Jumalaan, mutta voivat olla eksyksissä, koska eivät tunne häntä todellisuudessa hänen Sanansa kautta. Monilla ihmisillä on mielestään oikeita mielipiteitä ja he perustelevat niitä vakuuttavasti, mutta jos nuo mielipiteet ovat ristiriidassa Jumalan sanan kanssa, ne ovat ilmaa. Ne eivät kestä. Ainoa, mikä kestää on Jumalan oma sana. Siksi sen opiskeleminen onkin niin arvokasta pääomaa.

Pelkkä Raamatun ulkoa opettelu tietona ei auta, kuten olemme huomanneet, tarvitsemme sitä arkemme keskellä kipeästi. Kuka voi tehdä Jumalan sanan eläväksi? Pyhä Henki, joka on inspiroinut jokaisen Raamatun kirjoittajan. Siksi tätä 66 kirjan kokoelmaa kutsutaan Jumalan sanaksi. Eli, kun tahdomme nähdä Jumalan voiman ilmestyvän elämässämme, meidän tulee janota Jumalan sanaa ja pyytää Pyhää Henkeä tekemään sen meille eläväksi ja auttamaan elämään se todeksi. Silloin näemme mahtavia asioita, koska Herra itse on sitoutunut siihen!

Mitä tapahtuu, jos me emme tunne Kirjoituksia, emmekä Jumalan voimaa? Silloin sielunvihollinen pääsee valehtelemaan ja sillä on omat seurauksensa. Mutta kiitos Jumalalle, saamme rakastua häneen ja hänen sanaansa. Silloin meistä kasvaa vahvoja Jumalan vahvoja miehiä ja naisia, jotka eivät ole kaikenlaisten opin tuulten heiteltävinä, vaan olemme juurtuneet syvälle Jumalaan. Ole siunattu Jeesuksen nimessä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

71 − 64 =